Legálisan alkalmazhatóak a traffipax jelző eszközök?

Webáruházunkban radaros, illetve lézeres detektorokat szerezhetnek be a hozzánk ellátogatók.

Legálisan alkalmazhatóak ezek a traffipax jelző eszközök?

A válasz: igen! A törvények nem tiltják az eszközök szabad alkalmazását Magyarországon. A tiltásnak egyébként sincs értelme, hiszen ezek az eszközök is ugyanazon célt szolgálják, mint a traffipaxok: lassítsunk a veszélyes útszakaszokon!

A nálunk kapható radar detektor és lézerblokkoló márkák: WHISTLER, BLINDER, AL PRIORITY.

Mi a traffipax készülékek működési elve?

Rádiófrekvenciás jeleket bocsájtanak ki, melyek a célról, azaz a gépkocsikról visszaverődve meghatározhatóvá teszik azok sebességeit. Ezeket a jeleket a traffipax folyamatosan sugározza, a jelek visszaverődéseit, szóródásait és közvetlen sugárzását a detektorok érzékelik és jelzik. Hatásos védekezési módszernek tekinthető egy ilyen eszköz, mert figyelemmel kíséri a rendőrségnél alkalmazott traffipaxok működési frekvenciáit, és azokat detektálva azonnal jelez a vezetőnek.

Mi a lézeres traffipax lényege?

A lézeres traffipaxok szintúgy a visszaverődés elvén mérik a gépkocsik sebességét, a kibocsátott jelek visszaverődéseit, szóródását és közvetlen találatát is előre tudja jelezni egy ilyen eszköz. Erre azonban akkor van jobb esély, ha még a mérés hatósugarán kívül vagyunk, attól legalább kb. 250 méterre. A lézernyaláb nyílásszöge ugyanis kúposan szélesedik a kibocsátás helyétől számítva, azonban rövid távolságoknál még nem lesz elég széles, hogy felérjen a szélvédőre kihelyezett készülékhez. A lézeres bemérés előrejelzésének esélyét jelentősen fokozza a BLS típusú külső lézerérzékelő! A külső érzékelő a rendszámhoz rögzítve szinte állandóan beleesik a lézer sugarába, mivel a lézerjeleket többnyire a rendszámtáblákra irányítják, valamint a többszörös érzékelő rendszerének köszönhetően, a messzebbi lézeres mérést is megbízhatóan kimutatja.

2005 márciusától a kedves partnereinket már nem csak a neten, illetve viszonteladóként szolgáljuk ki, mivel megnyitotta kapuit az üzletünk Budapesten a XIV. kerületben (Zuglóban), a Szugló utca 96. szám alatt. Keressen föl minket személyesen!

Webshopunk: www.detektorbolt.hu